Life Reusing Posidònia, guardonada amb el Premi FAD d’arquitectura 2018

El passat 7 de juny es va realitzar l’entrega dels Premis FAD d’arquitectura i interiorisme que, des de 1958, reconeixen les millors obres d’arquitectura i interiorisme d’Espanya. Enguany el projecte guanyador ha estat Life Reusing Posidònia, dels autors Carles Oliver, Antonio Martín, Joaquín Moyá, Alfonso Reina i Maria Antònia Garcías Roig.

El projecte consisteix en una proposta d’habitatge de protecció pública que té per objectiu reduir l’impacte ambiental dels edificis i reduir la vulnerabilitat dels entorns humans al canvi climàtic. El projecte persegueix la construcció i la monitorització d’un prototip de 14 habitatges a Sant Ferran de ses Roquetes (Formentera). L’experiència d’aquest projecte té un valor addicional per la UE ja que és directament aplicable a la regió de la Mediterrània.

El projecte pretén ser un model de construcció eficient per assolir els objectius de l’estratègia Europa 20/20/20, que obliga totes les administracions públiques a que tots els seus edificis siguin de consum quasi zero a partir del 31 de desembre del 2018, el que es preveu es traduirà en que disposin, com a mínim, de Qualificació Energètica A. Aquest edifici suposaria el primer exemple d’edifici plurifamiliar amb Qualificació Energètica A a les Illes Balears.

El projecte, que ha estat finançat pel programa LIFE+, ha estat promogut per l’IBAVI (Institut Balear de l’Habitatge) en col·laboració amb la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. L’experiència d’aquest projecte té un valor addicional per la UE ja que és directament aplicable a la regió de la Mediterrània.

Societat Orgànica va participar en aquest projecte realitzant l’assessorament tècnic-ambiental  per a la incorporació de criteris i recomanacions sobre la reducció del consum de recursos i la generació de residus.

 

Drets fotogràfics: Life Reusing Posidonia

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.