La nau 8 de Can Batlló acollirà el nou Arxiu de la Ciutat de Barcelona

El passat 29 de maig es va notificar la resolució del projecte guanyador del Nou Arxiu de la Ciutat de Barcelona, que estarà ubicat a la nau número 8 de l’antiga fàbrica tèxtil  Can Batlló, al barri de La Bordeta.

El projecte guanyador es titula “Àgora”, i ha estat formulat per l’equip format per la UTE OP Team Arquitectura, M. Partida Architecture and Design Ramon Valls. La seva proposta es basa en la recuperació dels elements originals de l’edifici, que compta amb la catalogació de Bé Cultural d’Interès Local, i combina els usos d’arxiu i de punt de trobada veïnal, cultural i de divulgació, essent els espais articulats a través d’un vestíbul de 1.500m2.

Societat Orgànica ha participat en la fase de concurs i formarà part de l’equip de col·laboradors del projecte, realitzant les tasques d’assessorament ambiental i certificació energètica de l’edifici. En termes d’energia s’ha establert que l’edifici redueixi al màxim les seves necessitats aprofitant el seu potencial passiu, amb introducció d’elements bioclimàtics com galeries perimetrals i patis per a potenciar la ventilació i la llum natural. El consum restant es cobrirà a través d’energies renovables, com energia solar fotovoltaica i la geotèrmia.

Per a més informació visita la web de l’Ajuntament de Barcelona

 

Font de la imatge: Mendoza Partida Architecture and Design 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.