Societat Orgànica participa en el projecte de Cooperativa d’habitatges La Xarxaire a la Barceloneta

Societat Orgànica està duent a terme tasques d’assessorament ambiental i de certificació energètica al projecte d’edifici d’habitatges cooperatiu promogut per la Cooperativa La Xarxaire i projectat per l’estudi d’arquitectura format per Lis Figueras i Toni Vidal, amb l’objectiu d’obtenir la lletra de qualificació energètica A.

Aquest edifici es construirà amb estructura mixta de fusta i metall i inclourà un total de 8 habitatges i un espai comunitari que funcionarà com un aparador d’iniciatives artístiques i culturals del barri, creant, així, un espai de trobada i cabuda per a tothom.

La Xarxaire se situarà al Carrer Joan de Borbó, 11 del barri de la Barceloneta, un barri de tradició pesquera que, des de fa uns anys, està rebent forts cops en la seva estructura social i urbanística, degut al procés de gentrificació, una problemàtica directament derivada del turisme de masses i la conseqüent especulació urbanística. Així doncs, la idea d’aquest projecte és crear un habitatge sostenible, integrador que representi un nou model a la Barceloneta i, per extensió, a la ciutat de Barcelona.

 

Font de la imatge: Lis Figueras i Toni Vidal

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.