Fabián López realitza una visita guiada a La Lleialtat Santsenca i la cooperativa d’habitatges La Borda

El passat 1 de març Fabián López, soci de Societat Orgànica, va dur a terme una visita guiada als edificis de La Lleialtat Santsenca i la cooperativa d’habitatges La Borda, aquesta darrera en procés de construcció. Els assistents a la visita van ser Margarita de Luxan, Doctora Arquitecta de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), Gloria Gómez, Doctora Arquitecta de la UPM i sòcia de l’Estudio CC60, membres de la Cooperativa d’arquitectes La Col i de Societat Orgànica. En ambdós edificis Societat Orgànica va ser l’encarregada de dur a terme l’assessorament ambiental.

La jornada va començar visitant l’edifici de La Lleialtat Santsenca, ubicat al carrer Olzinelles, 31 de Sants. L’estudi HArquitectes va dur a terme la remodelació d’aquest edifici històric on predomina la sostenibilitat i l’equilibri entre la intervenció i l’edifici original. Actualment, La Lleialtat actua com a centre cívic i es defineix com un espai d’usos veïnals, cooperatius i de cultura popular.

Acte seguit, la visita va continuar a l’edifici de La Borda, ubicada al carrer Constitució, 85-89 del barri de La Bordeta. Es tracta d’un projecte d’habitatges en cessió d’ús ideat per la cooperativa d’arquitectes La Col. En total hi haurà 28 habitatges i diversos espais comunitaris l’objectiu dels quals és potenciar la vida veïnal. També destaca per ser l’edifici amb estructura de fusta més alt d’Espanya. Està prevista que es finalitzi la seva construcció durant aquest proper estiu.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.