Fabian López participa a la tertúlia de Els Matins de Barcelona a Betevé Ràdio

El passat 5 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, Fabián López, en representació de Societat Orgànica (SO), va participar a la tertúlia de ràdio “Els matins de Barcelona” a Betevé Ràdio, dirigida per la periodista Núria Ferré. En ella es va parlar sobre els preus de l’energia, juntament amb Susanna Roig de la Taula del Tercer Sector i Josep Babot, membre de l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

A través de les intervencions que va plantejar la moderadora es va analitzar l’elevat preu de l’energia com una de les causes de la pobresa energètica i es van presentar possibles estratègies d’intervenció. En Fabián va presentar algunes de les possibles estratègies d’intervenció sobre el parc d’edificis de la ciutat, a partir d’experiències d’SO en tasques de rehabilitació i diagnòstic. Entre aquestes experiències es troben el projecte RELS, en el qual participa l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i la diagnosi d’Habitatges de Protecció Oficial a Granollers, implementat per part de la Diputació de Barcelona i l’AHC, entre d’altres.

En les feines anteriorment mencionades, es van identificar diferents opcions de millora i intervenció, des d’actuacions passives de millora de l’envolvent dels edificis, de cost elevat i complexitat d’execució, fins actuacions relatives a la facturació d’usuaris, com la unificació de comptadors elèctrics, de menor dificultat d’execució però amb enormes dificultats legals d’implantació per part de les empreses de generació i distribució.

 

Per a més informació, en aquest enllaç, podreu escoltar el podcast amb el debat complet.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.