Futura rehabilitació del barri d’habitatges Can Peguera, Nou Barris

Societat Orgànica col·labora en el futur Projecte de rehabilitació dels habitatges del barri de Can Peguera, projectat per l’Ajuntament de Barcelona i, actualment, en fase de desenvolupament.

En aquest projecte, Societat Orgànica, és part de l’equip de diagnosi i té l’objectiu d’identificar oportunitats d’actuació en rehabilitació.  Concretament, s’està duent a terme la diagnosi metabòlica d’aquest grup d’habitatges. El treball inclou l’estudi dels vectors ambientals amb simulacions, proves in situ, validació mitjançant entrevistes i monitoring conjuntament amb altres equips de treball que realitzen en la diagnosi.

La primera acció és elaborar un estudi per tal d’identificar les actuacions eficients, els hàbits d’ús dels seus habitants i la gestió integral. A partir del coneixement d’aquests tres punts, es generen una sèrie d’objectius.

La proposta es basa en la metodologia RELS (Réhabilitation Énergetique Logements Sociaux). La novetat principal d’aquesta metodologia és la incorporació, de forma central, dels factors humà i mediambiental en la diagnosi de la situació i en les decisions d’intervenció sobre els habitatges a rehabilitar. Aquest fet amplia de forma notòria el treball de diagnosi a territoris socioeconòmics i mediambientals, a més dels habituals àmbits tècnics.

Can Peguera s’ubica entre el Turó de la Peira i La Guineueta i compta amb més de 500 habitatges. Antigament, el barri era conegut amb el nom de Ramon Albó, nom de l’arquitecte que va edificar el conjunt d’aquestes cases barates l’any 1929.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.